Featured Video Play Icon

[VIDEO] Transport Dehem: bijna zestig jaar trouw aan Scania

Bij de oprichting van zijn transportbedrijf in 1963 kocht de vader van Eddy Dehem zijn eerste Scania dankzij de vastberadenheid van een verkoper. Vandaag, bijna 60 jaar later, zweert Transport Dehem onvoorwaardelijk bij het merk, met binnenkort een bestelling van twee vrachtwagens met de ‘Super’ aandrijflijn.

De kenmerkende rood en goud gekleurde vrachtwagens met blauwe ‘Dehem’ belettering zijn al sinds 1963 een vaste waarde in het Belgische transportlandschap. Naast die kleuren was er doorheen de jaren één constante: elke vrachtwagen van het bedrijf uit Ieper is een Scania.

“Ik ben vandaag 58, dus mijn vader kocht al Scania van voor ik geboren werd! En eigenlijk was dat puur toeval,” zegt Eddy Dehem, die vandaag aan het hoofd staat van het gelijknamige transportbedrijf. “Ook al in de jaren ‘60 genoot het merk aanzien, en werd het echt beschouwd als een luxemerk. Hier in de streek durfden bedrijven het om die reden niet echt te kopen. Maar de verkoper van Scania die naar Ieper gestuurd werd om nieuwe klanten te werven, zorgde er na veel onderhandelen met zijn baas voor dat mijn vader een prijs kreeg die hij niet kon weigeren. Het bleek een goede zet. Er kwam een tweede exemplaar, en een derde… en de rest is geschiedenis!”

Papier

Terwijl de vader van Eddy begon met het vervoer van aardappelen en later algemene transporten, groeide het bedrijf uit tot de gespecialiseerde transportspeler die het vandaag is. “Tot begin jaren ‘90 werkten we veel breder en in heel Europa. Maar door de val van het IJzeren gordijn en de internationalisering van het transport, hebben we ervoor gekozen om ons toe te leggen op een meer regionale aanpak – de Benelux en een stuk van Duitsland en Frankrijk – en een specifieke sector: papier voor drukkerijen, waar we al sinds 1987 mee bezig waren, en de laatste tijd ook meer plastic voor recycling,” aldus Eddy.

En die specialisatie zorgt er vandaag voor dat Transport Dehem duurzaamheid meer dan ooit hoog in het vaandel draagt. Eddy Dehem: “Onze klanten en bedrijven waarvoor we producten stockeren – een activiteit die vooral onze schoonzoon helpt uitbouwen – en transporteren naar de eindklant, zijn onder andere Scandinavisch. Respect voor het milieu zit daar echt ingebakken in de cultuur en zij vragen ons dus ook om zo ecologisch mogelijk te werk te gaan bij het transport. Dat begint natuurlijk bij de keuze van de zuinigste en properste vrachtwagens, en op dat vlak zitten we heel goed bij Scania.”

Die Super, echt wauw!

Twaalf R450 vrachtwagens heeft het familiebedrijf in zijn park, waarvan er normaal gezien jaarlijks twee vervangen worden. Op die manier beschikt Transport Dehem constant over een jonge vloot die voldoet aan de nieuwste uitstootnormen. “We hebben dit jaar tests gedaan met de nieuwe, 420 pk sterke ‘Super’ aandrijflijn van Scania. En het verbruik daarvan ligt nog een stuk lager dan de uitstekende verbruikscijfers die we met onze huidige trucks halen. Dat worden dus de twee volgende bestelbons waar we onze handtekening onder zullen zetten.”

Maar het verbruik is voor Eddy Dehem niet de enige reden om voor de Super te kiezen: “Ik werk al sinds 1990 voor het bedrijf. Eerst als chauffeur, om zo een goed zicht te krijgen op het reilen en zeilen in de dagdagelijkse werking, en sinds 2004 run ik samen met mijn echtgenote Ingrid het bedrijf, maar rijden met een vrachtwagen zit mij in het bloed. Scania is voor mij de absolute top, maar toen ik met de nieuwe ‘Super’ reed, dacht ik echt wauw! Wat een rijplezier, en bovendien zijn ze bijzonder zuinig!”

Een blijver

Het antwoord op de vraag of Scania ook in de toekomst de exclusieve keuze blijft van Transport Dehem, is dan ook duidelijk: “Chauffeurs die tevreden zijn, een laag verbruik en een betrouwbaarheid waar niet over te twisten valt, zorgt voor een grote bedrijfszekerheid en een totaal kostenplaatje over de volledige levensduur dat bijzonder concurrentieel is. Tel daarbij de uitstekende service en Scania is een absolute blijver voor ons,” besluit Eddy Dehem.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo