Voortaan ook ‘containerparkeerplaats’ delen via Hakka-platform

Het deelplatform Hakka, waarop (container)transporteurs sinds een aantal jaren ritten en ladingen kunnen delen, breidt zijn dienstverlening uit. Via de nieuwe feature Hakka Hub kan ook beschikbare ruimte op de containerdepots van de deelnemende vervoerders worden aangeboden. 

In het containertransport is het niet ongewoon dat transporteurs er hun eigen containerdepots op na houden. Het kan gebeuren dat zij op hun ‘yard’ onbenutte ruimte ter beschikking hebben. Via Hakka Hub kan die ‘parkeerplaats’ voor containers nu snel worden aangeboden aan mede-transporteurs die plaats nodig hebben om containers tijdelijk te stockeren.

“Gebruikers kunnen eenvoudig de beschikbare ruimte op hun hub ter beschikking stellen van de Hakka-geberukers”, zegt Yannick Spillemaeckers van Hakka. “Ze kunnen gedetailleerd aangeven welke diensten ze via het platform aanbieden. Kosten voor vrachtbewegingen en opslag kunnen eenvoudig worden geafficheerd. Voor wie extra ruimte op zijn depot in aanbieding heeft, is dit een goede manier om het rendement van het yard equipment te maximaliseren. De betalingen verlopen via een Cinvio-wallet, wat de klant de garantie biedt op betaling en de administratieve zorgen vermindert.”

Voor de operatoren op de betrokken depots komt er ook een app die hen in real time op de hoogte houdt van de vereiste bewegingen. Onder andere de terminal van DP World in Luik is inmiddels aangesloten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo