Weerts Groep vindt nieuwe partner voor nieuwe vastgoedprojecten

Drie jaar na Ethias heeft Weerts Group een tweede partner gevonden om de ontwikkeling van nieuwe vastgoedprojecten te ondersteunen: Primonial REIM, een Franse onderneming voor wie dit een eerste ervaring in logistiek vastgoed zal zijn.

Weerts Logistic Parks Holding heeft al ongeveer 500.000 m2 magazijnen opgeleverd in België, Nederland, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. In al deze landen, maar ook in Hongarije en Frankrijk, zijn er projecten in verschillende stadia van ontwikkeling voor een totaal van 1 miljoen vierkante meter. In België heeft WLPH projecten in La Louvière, Charleroi, Tessenderlo, Gent en Beringen, alsook het megaproject Fontaine rond Liege Airport.

Dit project ontstond toen de Weerts groep van Sowaer (Société Wallonne des Aéroports) een concessie verkreeg voor 36 hectare grond aan het einde van de landingsbaan en aan de E42. De ontwikkelingswerkzaamheden zijn aan de gang, voordat de bouw kan beginnen van 250.000 m2 magazijnen met 345 laadperrons en 212 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Een deel van de gebouwen zal op twee niveaus worden gebouwd,

Primonial REIM heeft 400 mensen in dienst en beheert een portefeuille van 33,5 miljard euro. De belangrijkste activiteiten zijn echter kantoren (45%) en de zorgsector (34%), ver voor woningen en winkels. Voor de Franse groep, die onlangs een belang van 33% in WLPH heeft genomen, is dit een eerste benadering van de logistieke sector. De drie partners van WLPH menen nu over de nodige middelen te beschikken om de lopende projecten voor de komende twee à drie jaar te financieren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo