Willy Naessens Group neemt Smeetrans over

Willy Naessens Group bouwt zijn transportimperium verder uit door de firma Smeetrans uit Peer over te nemen. Haar transportafdeling voor de bouwsector heeft haar wagenpark zien groeien tot 60 voertuigen.

“Ten gevolge van de groei en de internationalisering van de bouwactiviteiten binnen de groep, was een verdere uitbouw van onze transportafdeling noodzakelijk. Werven dienen volgens het just-in-time principe beleverd te worden, bijgevolg is het organiseren en uitvoeren van bouwtransport een van de kernactiviteiten binnen onze groep. Onze zoektocht naar meer capaciteit leidde ons naar een overeenkomst met Smeetrans, een transportonderneming waarmee reeds meerdere jaren een samenwerking bestond. Het was de uitdrukkelijke wens van de familie Smeets dat hun onderneming in handen kwam van een familiale onderneming die zich engageert om het bedrijf verder uit te bouwen. De nodige akkoorden werden afgesloten waardoor sedert 1 januari 2023 de NV Smeetrans deel uitmaakt van de Willy Naessens Group.”, luidt het bij de West-Vlaamse groep.

Smeetrans bestrijkt de Benelux en het Ruhrgebied vanuit Peer. Het bedrijf is echter gespecialiseerd in transportopdrachten naar Oost- en West-Vlaanderen, waar het hoofdzetel van Willy Naessens Group is gevestigd. De overname behelst de volledige vloot, bestaande uit 12 trekkers en 34 opliggers, en alle personeel. De dagdagelijkse leiding blijft in handen van de familie Smeets, en er wordt op korte termijn een investeringsprogramma opgezet om de vloot te verjongen.

De Willy Naessens Group omvat nu vier transportbedrijven : Trans Winaton (33 voertuigen), Groeninghe (17 voertuigen) en Smeetrans (12 voertuigen) in de bouwsector en Transfra (60 voertuigen) die voor de afdeling Food rijdt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo