400 km actieradius voor de nieuwe Mercedes-Benz eSprinter

Mercedes-Benz lanceert zijn nieuwe eSprinter in ongeveer 60 markten. De gesloten versie, die het grootste bereik heeft, zal eind dit jaar op de Europese markt verschijnen.

De nieuwe eSprinter zal worden geproduceerd in Europa (Düsseldorf en Ludwigsfelde) en Noord-Amerika (Charleston). Mercedes-Benz heeft 350 miljoen euro geïnvesteerd in het nieuwe model. Het is bedoeld om de ambitie van de fabrikant, die tot uitdrukking komt in de slogan “Lead in Electric Drive”, te concretiseren. Daartoe is de nieuwe eSprinter gebaseerd op drie modules (frontmodule, hoogspanningsbatterijmodule en achtermodule), die moeten veel vrijheid bieden bij de ontwikkeling en het ontwerp van de verschillende chassis- en interieurvarianten.

Het nieuwe model komt eind 2023 op de Europese markt in een gesloten, verlengde versie met een verhoogd dak. Hij zal worden uitgerust met de meest efficiënte batterij (113 kWh) voor een maximale actieradius (WLTP) van 400 km volgens de fabrikant. De bestelwagen heeft ook een laadvolume van 14 m3 en een bruto voertuiggewicht van 4,25 ton. De andere versies zullen geleidelijk volgen.

Tot de technische innovaties behoren de synchrone motor met permanente magneet “die slechts 130 kg weegt” en de elektrisch aangedreven achteras. Er zijn drie batterijcapaciteiten gepland (56, 81 of 113 kWh). Met een snellaadstation (maximaal 115 kW) kan de eSprinter in ongeveer 28 minuten tot 80 procent worden opgeladen met de 56 kWh-batterij en in 42 minuten met de 113 kWh-batterij. De eSprinter is uitgerust met de Mercedes-Benz User Experience met de nieuwste softwaregeneratie.

Mercedes-Benz heeft hoge ambities voor zijn nieuwe kampioen, zoals Mathias Geisen, Head of Mercedes-Benz Vans, aangeeft: “Met de nieuwe eSprinter tillen we het segment van de grote elektrische bestelwagens naar een nieuw niveau. De combinatie van efficiëntie, bereik en laadvermogen met gelijktijdige optimalisatie van de totale eigendomskosten maakt de nieuwe eSprinter tot de meest veelzijdige Mercedes-Benz eVan ooit.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo