Antwerpse containerterminal MPET neemt afscheid van pincodes

Vanaf 1 juni 2023 zal het bij MSC PSA European Terminal (MPET) niet meer mogelijk zijn een container op te halen met een pincode. MSC is de eerste rederij ter wereld die een op ID-gebaseerde ophaling van containers mogelijk maakt. Go4Logistics automatiseert de vrijgave van containers via deze nieuwe werkwijze in zijn transportmanagementsysteem. 

Het nieuwe ophaalproces maakt deel uit van de uitrol van Secure Container Release (SCR) bij MPET. Secure Container Release werkt met identiteitsbewijzen en vingerafdrukken en is opgezet om de drugssmokkel tegen te gaan. In plaats van een pincode moeten vrachtwagenchauffeurs hun Alfapass en hun duimafdruk scannen. Technologie-experts van T-Mining waren meer dan vijf jaar bezig met het ontwikkelen en testen van de onderliggende blockchaintechnologie, die wordt gebruikt door SCR.

Go4TMS is geïntegreerd met de Secure Container Release oplossing van T-Mining en het Certified Pick Up-systeem van NxtPort. Daarnaast heeft het bedrijf een configuratie opgezet voor Alfapass, de toegangspas voor chauffeurs in de haven van Antwerpen die mede garant staat voor een veilige ophaling. De nieuwe technologie werd het voorbije jaar uitvoerig getest bij Van Moer Logistics en MPET.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo