Aprojects investeert 10 miljoen in nieuwe site op Antwerpse PSA-breakbulkterminal

De internationale logistieke dienstverlener Aprojects legt de fundering voor een nieuw duurzaam logistiekcentrum in de haven van Antwerpen bij de stukgoedterminal van PSA aan kaai 410. Een naam heeft het nieuwe project nog niet. Die wordt immers gekozen door de medewerkers en zal worden onthuld bij de oplevering van het nieuwe warehouse. 

“Met het uitbouwen van een nieuw logistiek platform op de stukgoedterminal van PSA willen we een one stop shop aanbieden aan onze klanten”, zegt CCo Eric Clonen van Aprojects. “Goederen en installaties van onze internationale klanten zetten vanuit Antwerpen hun reis voort naar nieuwe innovatieve toepassingen.” Onder andere onderdelen van de toekomstige Ineos-ethaankraker in Antwerpen worden op de Aprojects-site aan land gebracht en van daar verder vervoerd. Hetzelfde geldt voor de Antwerpse operaties van de groenwewaterstofproducent Plug.

De nieuwe site van Aprojects omvat twee warehouses van elke 8.000 vierkante meter die aan elkaar verbonden zijn door een luifel van 4.000 vierkante meter. Duurzaamheid speelde een hoofdrol bij de conceptie van deze nieuwe site. Bij de grafwerken werd de grond afgevoerd per binnenschip, wat 150 truckladingen  van de weg haalde. De nieuwe warehouses kunnen maximaal van zonnepanelen worden voorzien en het handling equipment wordt zoveel mogelijk aangedreven op duurzame brandstoffen zoals waterstof. De site is ook maximaal multimodaal ontsloten: aan zeezijde kunnen de grootste schepen aanmeren, aan landzijde is er een spoorverbinding voorzien.

Op de nieuwe terminal rijdt ook de zwaarste kraan op ruspbanden van de Antwerpse haven rond. De Liebherr LR  moet qua hijsvermogen niet onderdoen voor de hijsbok Brabo van het Antwerpse Havenbedrijf. Met het project is een investering van 10 miljoen euro gemoeid. Als alles volgens plan verloopt is de nieuwe site in mei 2023 operationeel.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo