CB Vlaanderen niet betrokken bij een overdracht van activiteiten binnen moedermaatschappij

In Nederland heeft de CB groep besloten zijn transportactiviteit aan Tielbeke over te dragen. De Belgische tak van CB, gevestigd in Zele, wordt niet getroffen door deze transactie.

CB (waarvan de naam afkomstig is van Centraal Boekhuis) vindt zijn oorsprong in de distributie van boeken in Nederland. Sinds 2011 is het bedrijf ook actief in het vervoer van farmaceutische producten. De historische activiteit van het bedrijf wordt verkocht aan Tielbeke, dat al het personeel (planners en chauffeurs) en de vloot zal overnemen. Linda van Zomeren, CEO van CB: “Het gedrag in de boekensector verandert: winkels bestellen vaker, maar in kleinere hoeveelheden. Daarnaast wordt de milieuregelgeving steeds strenger, wat vraagt om extra investeringen in ons wagenpark en specifieke oplossingen voor binnensteden. Tielbeke is een professioneel bedrijf dat investeert in duurzaam transport. Het heeft een zeer goed, fijnmazig distributienetwerk, dat perfect aansluit bij onze markt.”

Tielbeke brengt niet alleen zijn eigen netwerk mee, maar ook de kracht van het DHB-netwerk, dat de hele Benelux bestrijkt. De twee bedrijven hebben ook besloten om ID Logistics vanaf 1 juli 2023 te belasten met de bezorging van kleine pakketten in Nederland. In België daarentegen zal CB Vlaanderen leveringen blijven uitvoeren met zijn eigen vloot en in samenwerking met zijn andere lokale partners. CB Vlaanderen heeft nog ongeveer 40 mensen in dienst en beschikt over een vloot van 28 voertuigen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo