De vrachtwagenmarkt begint het jaar positief

In januari heeft de Belgische vrachtwagenmarkt zijn positieve trend van 2022 voortgezet: deze keer zijn zelfs de inschrijvingen van bakwagens gestegen.

De levertijden zijn nog steeds erg (te) hoog, en een merk als Scania heeft, voor zover wij weten, haar orderboeken nog steeds niet heropend, maar de fabrieken draaien meestal op volle capaciteit en de beperkende factor voor leveringen is nu ook… het gebrek aan vrachtwagenchauffeurs. Tegen deze achtergrond is het verheugend vast te stellen dat het aantal inschrijvingen van bakwagens met 4-5% is gestegen, naargelang het gaat om voertuigen van minder of meer dan 16 ton, terwijl de trekkermarkt met bijna 30% blijft groeien ten opzichte van januari 2022. Met 543 geregistreerde eenheden ligt de Belgische markt nog steeds ver onder de records van 2018 en 2019. Anderzijds was er een duidelijke daling van de inschrijvingen van nieuwe opleggers (-21,1%).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo