DSV gelooft nog steeds in elektrificatie met bovenleidingen

Het onderzoek naar de elektrificatie van het wegvervoer via bovenleidingen wordt voortgezet. Een van de projecten vindt momenteel plaats in Frankfurt en DSV neemt daaraan deel via een van zijn onderaannemers.

Het ELISA eHighway-project, dat door verschillende Duitse autoriteiten krachtig wordt ondersteund, houdt in dat vijf en vervolgens tien kilometer van de A5 ten zuidwesten van Frankfurt met bovenleidingen zijn uitgerust. Vijf transportbedrijven hebben ermee ingestemd ten minste één elektrische vrachtwagen te testen die is uitgerust met een door Siemens ontwikkelde stroomafnemer. De batterijen van de vrachtwagen worden zo tijdens het rijden opgeladen, waardoor het probleem van lange oplaadtijden wordt geëlimineerd.

Het project moest eind 2022 zijn afgerond, maar het lijkt erop dat de resultaten afdoende zijn bevonden om het experiment voort te zetten. Enerzijds zal het met bovenleidingen uitgeruste deel van de snelweg met nog eens zeven kilometer worden verlengd en zijn in Stuttgart en Lübeck nog meer stukken geëlektrificeerde snelweg gepland. Bovendien hebben nieuwe logistieke spelers zich bij het project aangesloten, waaronder DSV. Het Deense logistieke bedrijf werkt niet rechtstreeks, maar via een van zijn onderaannemers. Sinds begin februari rijdt een van deze vrachtwagens dagelijks met luchtvracht van en naar de luchthaven van Frankfurt. De verzamelde gegevens worden geanalyseerd door de Technische Universiteit van Darmstadt.

Søren Schmidt, CEO van DSV Road, is enthousiast: “Als toonaangevend bedrijf in de sector zien wij het als onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de vroege stadia van de ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals de eHighway. Zonder de juiste infrastructuur dreigen laadstations het Suezkanaal van het wegvervoer te worden en grote vertragingen te veroorzaken voor elektrische vrachtwagens. Als de eHighway zich over heel Europa uitbreidt, zal dat nieuwe mogelijkheden creëren voor elektrische vrachtwagens over lange afstanden.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo