Dufour stapt over op monitoring op afstand van Webfleet

De groep Dufour uit Doornik, die onder meer gespecialiseerd is in de installatie van windmolenparken, beheert een zeer gevarieerd wagenpark van 900 voertuigen. Na lange tijd een intern geolokalisatiesysteem te hebben gebruikt, is Dufour onlangs overgestapt op Webfleet.

Jules Braem, projectcoördinator bij Dufour, legt uit dat hij met Webfleet in contact is gekomen via Bridgestone, hun bandenleverancier. Aangezien Webfleet een dochteronderneming van Bridgestone is, waren de omstandigheden ideaal om een proefproject te starten: “Wat me vooral opviel, was het gebruiksgemak van het Webfleet-platform en de volledigheid van de gegevens die via de integraties beschikbaar zijn.” Het projecttoezicht en de assistentie bij de installatie en configuratie van de oplossing werden uitgevoerd door ARC, een Webfleet Premium Partner.

Vandaag kan Dufour de gegevens van de tachograaf, het brandstofverbruik en de realtime waarschuwingen over voertuigproblemen in één enkel platform beheren, wat voorspellend onderhoud mogelijk maakt. Aangezien de vloot ook een groot aantal kranen bevat, maakt Webfleet het ook mogelijk een veiligheidsmechanisme te activeren dat het heffen van te zware voorwerpen verhindert en een ander mechanisme dat de werking alleen toestaat wanneer de wind niet te sterk is.

Lees alles over Webfleet Solutions

Webfleet Solutions

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo