Educam gaat technici opleiden in waterstofaandrijving

Aangezien de eerste voertuigen op de weg zijn en de commerciële vooruitzichten goed lijken, heeft CMB.Tech besloten monteurs op te leiden in de speciale technieken van waterstofaandrijving. Educam zal dit project uitvoeren.

CMB.Tech bouwt dieselmotoren zo om dat de vrachtwagens rijden op waterstof die in de verbrandingskamer wordt gebracht, waardoor er minder diesel nodig is om de vrachtwagen aan te drijven. Het Antwerpse bedrijf is begonnen met de kleinschalige productie van deze dual-fuel trucks. De certificering van de technici die in de werkplaats aan deze voertuigen zullen werken, moet dus voortaan worden overwogen, en Educam zal deze certificeringsopleiding verzorgen.

Vorig jaar opende Educam twee opleidingscentra in België die klaar zijn voor waterstof. “Het gaat om compleet uitgeruste, ultramoderne modelwerkplaatsen, ideaal voor opleidingen én voor dagelijkse interventies aan waterstofvoertuigen. Daarnaast hebben we heel wat research gedaan rond veiligheidsprotocollen en hebben we, in samenwerking met de sector, een opleidingsprogramma ontwikkeld om technici te trainen in het veilig werken aan waterstofvoertuigen,” zegt Dag Moors, directeur Sales & Marketing bij Educam.

De opleidingen van Educam zijn certificerend, wat betekent dat de deelnemers aan het einde van de cursus moeten slagen voor een industriële test – zowel theoretisch als praktisch. Tegelijkertijd ontwikkelt Educam een specifieke opleiding voor de dubbele-energietechnologie van CMB.Tech.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo