FordLiive Centrum in Keulen is operationeel

Ford Pro heeft een FordLiive-centrum geopend in de Ford-fabriek in Keulen (Niehl). Het doel is de Ford Transit-centra te ondersteunen om een maximale beschikbaarheid van de voertuigen te garanderen.

In het FordLiive-centrum in Keulen werken 30 specialisten op een oppervlakte van 345 m2, en dit elke werkdag van 8 tot 18 uur. Hun taak bestaat erin de Ford Transit Centers – die gespecialiseerd zijn in Ford bestelwagens – in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux te ondersteunen en de beschikbaarheid van de voertuigen van de klanten te maximaliseren door de tijd die zij in de werkplaats doorbrengen voor onderhoudswerkzaamheden tot een minimum te beperken.

De filosofie achter FordLiive is dat alleen beschikbare bedrijfsvoertuigen productief zijn. En de fabrikant kan op één resultaat wijzen: in 2022 heeft FordLiive 301.000 uren stilstand voor service en onderhoud vermeden voor bedrijfsvoertuigen van Ford-klanten in heel Europa. In geld uitgedrukt komt dit overeen met een waarde van 138.000 euro. Ford wijst erop dat service- en reparatie-uitval de derde belangrijkste kostenfactor is voor wagenparkbeheerders, na brandstofkosten en afschrijving. Het controlecentrum van het FordLiive-centrum, een LED-videowand van 9 x 2 m, is in Keulen te zien. Dankzij de gegevens die door de Ford Transit Centers worden doorgegeven, kunnen de specialisten in Keulen bijvoorbeeld de voortgang van de reparaties aan elk voertuig volgen. Er zijn ongeveer 800 Ford Transit Centers in Europa, die gespecialiseerd zijn in Ford bedrijfswagens, waaronder de volledig elektrische Ford E-Transit.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo