Jost wordt enige huurder van WDP in Trilogiport

WDP heeft een concessie van 10 hectare in de Trilogiport in Hermalle-sous-Argenteau en de bouw van verschillende nieuwe magazijnen is in volle gang. Jost zal de enige huurder zijn.

Jost beschikt al over 120.000 m2 opslagruimte op Trilogiport, maar krijgt voortdurend nieuwe aanvragen. “We hebben nog een reserve aan grond waarmee we 60.000 m2 kunnen bouwen, en zodra de vergunningen rond zijn, wat binnenkort zal gebeuren, gaan we aan de slag”, legt Mario Merli, hoofd logistieke activiteiten bij Jost, uit. “Maar de vraag van onze klanten naar opslagruimte is momenteel zo groot dat we eerst het gebouw van 17.000 m2 hebben gehuurd dat WDP in 2016 heeft gebouwd en dat tot eind 2022 door Tempo Log werd bezet. WDP bouwt momenteel een uitbreiding van 8.000 m2 aan dit eerste gebouw, dat we medio juni in gebruik zullen nemen.”

Daarnaast zijn er grote grondwerken aan de gang op de rest van het WDP-perceel. Er is voldoende ruimte om nog eens 25.000 m2 magazijnruimte te bouwen, die ook door Jost zal worden gehuurd en die in september 2023 in gebruik zal worden genomen. Volgens Mario Merli is dit geen tijdelijke oplossing in afwachting van de voltooiing van de 60.000 m2 die nog op de Jost-concessie moet worden gebouwd, maar een oplossing op middellange/lange termijn. Dit zal de activiteit van de containerterminal (die momenteel wordt uitgebreid) op het Albertkanaal ook ten goede komen.

Zodra de verschillende werken voltooid zijn, zal Trilogiport “volgeboekt” zijn met 228.500 m2 magazijnruimte die door Jost wordt geëxploiteerd en 88.000 m2 die door de verschillende huurders van de Weerts Groep (waaronder Yun Express, Premier Farnell, Skechers en Kuehne + Nagel) wordt geëxploiteerd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo