Jungheinrich neemt Storage Solutions Group over

De Duitse intalogistiekspecialist Jungheinrich kondigt aan dat het de Amerikaanse Storage Solutions Group overneemt. Deze overname ter waarde van 375 miljoen dollar kadert in de ambities van Jungheinrich om zich sterker op automatisering te positioneren in de Verenigde Staten. 

Storage Solutions is een Amerikaans bedrijf voor magazijnontwerp, -automatisering en -integratie met 170 werknemers en 45 jaar ervaring in het leveren van kant-en-klare oplossingen op maat voor klanten. Het klantenbestand omvat een groot aantal toonaangevende merken, onder meer uit de logistiek, e-commerce, detailhandel, voedings- en drankensector en industrie.

De marktdekking van Storage Solutions geeft Jungheinrich toegang tot belangrijke logistieke knooppunten in de VS en de
mogelijkheid om ook bestaande Europese klanten in deze markt te ondersteunen. Daarnaast wordt de mogelijkheid gecreëerd om op middellange termijn een aanwezigheid in de buurlanden Canada en Mexico op te bouwen. De overname vormt een aanvulling op Jungheinrichs bestaande partnerschap met Mitsubishi Logisnext Americas (MLA), dat de
enige activiteit van Jungheinrich op de Noord-Amerikaanse markt voor hef- en magazijntrucks blijft en geen gevolgen ondervindt van de transactie.

De overname zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 worden afgerond.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo