Multi Logistics Group neemt Transferium over

Multi Logistics Group, een onderdeel van Hasco Invest, heeft het Gentse bedrijf Transferium overgenomen. Hiermee groeit de overslagcapaciteit van Multi Logistics Group met 50 %.

Multi Logistics Group is mede-aandeelhouder in een brede waaier aan logistieke bedrijven, waaronder Lenaers Express (Genk), RCT Stevedoring (Willebroek) en Ship H. Terminal Meerhout. Transferium, opgericht in 2002 door Nicola Samyn,  heeft drie expertisegebieden: stevedoring, biomassa en algemene overslag. Het bedrijf heeft vandaag 15 overslagkranen in de haven van Gent, wat het aantal overslagkranen van Multi Logistics Group op 50 brengt. De overname levert ook 1100 extra meters kade op. “Die gedeelde kracht laat zich niet enkel in cijfers en hoeveelheden voelen”, zegt Johannes Lagasse, CEO van Multi Logistics Group. “De klant wordt ook gewoon een pak sneller én beter bediend. Door van concurrenten naar structurele partners te gaan, krijgen we ook automatisch een schaalvergroting. En voegen we biomass en recyclage aan ons aanbod toe.”

“Transferium ontwikkelt een nieuwe extra concessie van drie hectare in de Gentse haven waar we onze recyclageprocessen van verschillende soorten afvalstoffen bundelen en er zo alle recycleerbare stromen uithalen”, aldus Nicola Samyn. MLG blijft daarnaast inzetten op een watergebonden transport die de uitstoot van CO2 en fijnstof moet inperken. MLG wil verder focussen op een verdere expansie in Vlaanderen en verkent ook nieuwe opportuniteiten in Wallonië. Een van zijn dochterondernemingen is PLH (Parc Logistique Hautrage), een nieuwe trimodale logistieke site in het hart van Henegouwen.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo