Recordcijfers voor Duferco Logistique-terminal in La Louvière

Vanaf zijn intermodale terminal in La Louvière verscheepte operator Duferco Logistique in 2022 18.567, goed voor 782.689 ton aan goederen. General manager Luk Denkens ziet nog ruimte voor groei, want de regio heeft (nog) geen last van de congestie en grondschaarste die op andere logistieke assen de toon zetten. 

Duferco Logistique baat in La Louvière de multimodale terminal Garocentre uit. Belangrijke goederenstromen zijn staal van de nabije Walserij NNMK en import- en exportcontainers van en naar Antwerpen. Ondanks de uitdagingen van het jaar 2022 ziet general manager Luk  Denkens enkele duidelijke redenen voor de records. “In eerste plaats zorgt ons huidige klantenbestand voor robuuste volumes. Daar komt nog bij dat wij een binnenhaven zijn zonder congestie: containers kunnen vlot worden uitgeleverd aan klanten in de buurt. De interesse voor intermodaal transport bij klanten neemt ook toe.”

“De regio rond La Louvière is niet heel bekend, maar heeft wel potentieel: er is nog ruimte om projecten te ontwikkelen en de prijzen zijn er nog aantrekkelijk”, gaat Luk Denkens verder. Hij verwacht dan ook dat de records van 2022 snel van de tabellen zullen verdwijnen. In de omgeving bouwt onder andere de Weerts Group zijn activiteiten verder uit. Duferco werkt verder aan een ‘round trip’ voor containers naar Antwerpen en biedt ook warehousing aan nabij de terminal op Garocentre.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo