TotalEnergies en Air Liquide zullen meer dan 100 waterstofstations installeren

Twee grote spelers in de energiewereld bundelen hun krachten om het ecosysteem te ontwikkelen dat nodig is voor toekomstige waterstoftrucks: TotalEnergies en Air Liquide zullen dit jaar een joint venture oprichten om een netwerk van meer dan 100 waterstofstations voor vrachtwagens in Europa te ontwikkelen.

De nadruk zal liggen op belangrijke verkeersassen in Frankrijk, de Benelux en Duitsland. De stations zullen worden geëxploiteerd onder het merk TotalEnergies, dat zijn expertise in de exploitatie en het beheer van stations en de distributie van energie aan BtoB-klanten zal inbrengen, terwijl Air Liquide zijn expertise in de technologieën en zijn beheersing van de volledige waterstofwaardeketen zal inbrengen. De twee partners hebben nog niet besloten wanneer de eerste stations in gebruik kunnen worden genomen.

“Na de recente ondertekening van een partnerschap voor de productie van hernieuwbare en koolstofarme waterstof op ons aardolievrije platform in Grandpuits, zijn we verheugd om opnieuw onze krachten te bundelen met Air Liquide en onze gezamenlijke inspanningen om de mobiliteit koolstofvrij te maken, voort te zetten. Als pioniers in waterstofmobiliteit zijn wij overtuigd van de noodzaak om een zwaar netwerk uit te bouwen waar onze klanten baat bij hebben,” aldus Thierry Pflimlin, President Marketing & Services bij TotalEnergies.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo