Featured Video Play Icon

[VIDEO] Een prachtig uitzonderlijk transport voor Entreprises Mathieu

Entreprises Mathieu in Bastogne zijn gespecialiseerd in diverse grondwerken en civiele werken, maar ook in de exploitatie van steengroeven en de productie van vers beton. Het verplaatsen van bepaalde machines zoals brekers vereist veel vakmanschap en zeer gespecialiseerd materiaal. In dit geval een VarioMAX Plus dieplader van Faymonville.

Een Volvo FH16 vierassige trekker trekt zijn VarioMAX Plus 2+4 door de werf van Famenne-Bétons (dochteronderneming van Mathieu) in Marche-en-Famenne. Hij wordt bestuurd door Fabrice, een ervaren chauffeur, die eerst het voorste tweeassige chassis losmaakt voordat hij de controle over de breker overneemt. Een echte kolos van 68,5 ton die tien kilometer verderop vervoerd moet worden.

De breker neemt plaats voor het platform. Centimeter voor centimeter wordt de machine op het platform gehesen om vervolgens te stoppen op de stalen matten. Fabrice keert dan terug naar zijn trekker en manoeuvreert om het voorste frame aan de haak van het lage platform te koppelen. De hele koppeling, inclusief de brekergiek, bereikt een respectabele lengte van 28 meter.

“Dankzij de hydraulisch gestuurde 19,5″ pendelassen van de VarioMAX Plus is manoeuvreren ook in de krapste ruimtes mogelijk”, legt Mathieu’s kwaliteitsmanager Thomas David uit. Hij weet dat hij in de toekomst steeds zwaardere machines zal moeten vervoeren, maar de VarioMAX Plus is daar klaar voor, want Mathieu kan nog ‘joker’-assen toevoegen voor het voor- en achterchassis. “Met deze jokerassen kan de combinatie flexibel worden aangepast aan de lading, het wettelijk laadvermogen en de routes. Indien nodig zullen we niet aarzelen om ze te gebruiken.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo