Vlaanderen maakt 5 miljoen euro vrij om trucklaadstations te subsidiëren

Op voorstel van minister van Mobiliteit Lydia Peeters maakt Vlaanderen 5 miljoen euro vrij om bedrijven die willen investeren in laders voor elektrische vrachtwagens financieel te ondersteunen. De aanvragen moeten vóór eind maart bij Vlaio worden ingediend.

Dit is in feite een nieuwe fase van subsidies, deze keer voorbehouden aan bedrijven voor particuliere of semi-openbare laadinfrastructuren. Het subsidiebeginsel is hetzelfde als voor openbare oplaadstations voor auto’s en lichte bedrijfsvoertuigen, d.w.z. dat de subsidie maximaal 20% van de investeringskosten kan dekken. Voor laadstations voor vrachtwagens bedraagt het maximumbedrag per toepassing (laadstations + eventuele hoogspanningscabine) 300.000 euro.

Geïnteresseerde bedrijven moeten hun aanvraag voor eind maart bij Vlaio indienen. Volgens De Tijd hoeven bedrijven die zich al hadden ingeschreven voor de vorige subsidieoproep (voor semi-openbare laadinfrastructuur) geen verdere stappen te ondernemen: ze zijn automatisch ingeschreven voor deze nieuwe projectoproep.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo