Volvo Trucks lanceert 500 pk LNG-motor

Volvo Trucks biedt reeds twee dual fuel-motoren aan voor zijn FM-, FMX- (op verzoek) en FH-assortiment. Nu is er een derde motor met 500 pk die, net als de andere twee, ook op Bio-LNG kan lopen.

Er zij aan herinnerd dat Volvo Trucks de enige fabrikant is die de dual-fuel techniek gebruikt, waarbij een kleine hoeveelheid diesel of HVO nodig is bij het starten. De Zweedse fabrikant heeft ook gebruik gemaakt van de overgang naar de Euro 6 E-norm om de werking van zijn gasmotoren te verbeteren. Volgens Volvo Trucks verlagen nieuwe injectoren, nieuwe zuigers, een nieuwe turbo en een verbeterde motoroliebehandeling via een nieuwe oliepomp en een geventileerd carter het gasverbruik met 4 procent. Tegelijkertijd is de tankinhoud met 10% verhoogd, wat de actieradius ten goede moet komen. Volvo Trucks gaat echter nog steeds uit van een actieradius van 1.000 kilometer, wat dezelfde waarde is als die welke voor de Euro 6D LNG-versies is aangekondigd. Begrijp wie kan…

De nieuwe versies van deze gasmotoren zijn perfect compatibel met biomethaan, een brandstof waarvan de productie tegen 2030 zou moeten vertienvoudigen dankzij Europese subsidies. In België lopen in de provincie Henegouwen twee projecten op industriële schaal voor de productie van biomethaan uit landbouwafval. In Vlaanderen is er al een productie-eenheid in Merksplas en twee projecten in Ieper en Gent.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo