Door TNT ontslagen werknemers op Liege Airport krijgen 2,3 miljoen euro steun

Op verzoek van België heeft de Europese Commissie voorgesteld 1,9 miljoen euro steun te verlenen aan de 559 werknemers die TNT op Liege Airport heeft ontslagen toen moederbedrijf FedEx besloot een deel van zijn activiteiten over te brengen naar Paris-Charles de Gaulle. Het Waals Gewest en de federale staat zullen de resterende 15% van het plan financieren met 400.000 euro.

Als het voorstel van de Commissie door het Europees Parlement en de Raad wordt goedgekeurd, zullen de 559 betrokken werknemers een beroep kunnen doen op het Europees fonds voor aanpassing aan de globalisering (EFG). Het totale bedrag van 2,3 miljoen euro zal worden gebruikt voor begeleiding en hulp bij het zoeken naar werk, omscholing op maat en opleiding in e-vaardigheden. Ontslagen werknemers kunnen ook advies krijgen over het starten van een eigen bedrijf en een startsubsidie van maximaal 15 000 euro. De maatregelen omvatten ook een reeks toelagen voor werknemers, zoals financiële prikkels om deel te nemen aan activiteiten voor het zoeken naar werk en opleiding, onder meer om de IT-vaardigheden te verbeteren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo