Zullen vrachtwagens van 44 ton en ecocombi’s binnenkort gemeengoed zijn in Europa?

Volgens de Spaanse transportfederatie Fenadismer, geciteerd door onze collega rutadeltransporte.com, wil de Europese Commissie combinaties van 44 ton en ecocombi’s in Europa veralgemenen. Beide maatregelen zouden worden opgenomen in de herziening van de richtlijn inzake maten en gewichten.

België is een van de 13 Europese landen die combinaties van 44 ton toestaan, maar hun internationale verkeer is nog steeds verboden voor bijvoorbeeld Frankrijk, hoewel Frankrijk ook 44 ton op zijn eigen grondgebied toestaat. Het is precies dit soort obstakels dat de Commissie wil wegnemen door 44-tons combinaties en ecocombis in het internationaal vervoer toe te staan tussen twee landen die dergelijke combinaties op hun grondgebied aanvaarden.

Volgens een andere maatregel zou de MTM in alle Europese landen tot 44 ton worden verhoogd en zouden autotransporteurs een geladen lengte van 20,75 meter mogen bereiken. Dit is een oude eis van ECG, de Europese Federatie van Automobiel Logistici.

Als dit de inhoud is van het voorstel van de Commissie, moet het nog aan het Parlement en de Raad worden voorgelegd voordat de richtlijn betreffende maten en gewichten wordt gewijzigd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo