26 van de 60 vrachtwagens waren in overtreding

De weginspectiediensten van de drie Benelux-landen hebben een gezamenlijke controleactie georganiseerd waarvan de resultaten voor zich spreken: bijna de helft van de gecontroleerde vrachtwagens was in overtreding.

De controles vonden plaats in Kruibeke op de E17 en aan de grensovergang Lamain op de E42 in België, in Venlo in Nederland en in Sterpenich in Luxemburg. De controles werden uitgevoerd door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer in België, de Inspectie Leefmilieu en Transport (ILT) in Nederland en de Administratie Douane en Accijnzen in Luxemburg, met ondersteuning van andere diensten. De nadruk lag vooral op de naleving van de rij- en rusttijden en het correcte gebruik van de tachograaf. Van de 60 gecontroleerde vrachtwagens bleken er 26 de wet te overtreden en werden er 41 overtredingen geconstateerd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo