40 chauffeurs halen gratis CE-rijbewijs dankzij Fast Track 3.0

De provincie Limburg heeft een nieuw budget van 200.000 euro uitgetrokken voor het project Fast Track, dat wordt uitgevoerd door verschillende opleidingsorganisaties in de provincie. Enkele tientallen werkzoekenden krijgen de kans om gratis hun CE-rijbewijs te halen en meteen een baan te vinden bij de bedrijven in de provincie.

De eerste twee Fast Track sessies hebben 157 nieuwe vrachtwagenchauffeurs een baan opgeleverd in de provincie Limburg. Dat is niet genoeg om het tekort aan chauffeurs daar zoals elders aan te vullen, maar het is niet onbelangrijk in vergelijking met de 415 vacatures die openstaan begin 2023. Het succes van Fast Track is te danken aan een aantal factoren: de samenwerking tussen verschillende organisaties (de vzw Scholing, de VDAB, het Sociaal Fonds …), de financiële steun van de provincie Limburg en een werkwijze die de doorlooptijd terugbrengt tot ongeveer drie maanden. Dat is de helft van de tijd die nodig is via andere kanalen.

Zoals gedeputeerde Tom Vandeput gisteren uitlegde, is de subsidiëring van deze opleidingstrajecten een operatie die de provincie op termijn een veelvoud van de investering zal teruggeven door de toegevoegde waarde die elke aangenomen chauffeur zal genereren binnen de bedrijven. Met de bedragen die de provincie voor Fast Track 3.0 uittrekt, zullen dus een veertigtal werkzoekenden of  zij-instromers worden geholpen om beroepschauffeur te worden. Maar de derde ronde van het project draait niet alleen om geld, zoals Gino Withofs (Scholing), een van de initiatiefnemers van het project, uitlegt: “We evalueren voortdurend hoe we het opleidingstraject kunnen verbeteren. Naast de rijopleiding gaan we modules toevoegen over ‘soft skills’ als teamwork, discipline, organisatie en aanpassingsvermogen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo