ALD Automotive: expertise als sleutel voor een geslaagde e-transitie

Elektrificatie roept heel wat vragen op, zeker bij bestelwagenklanten. Gelukkig kan een leasemaatschappij met veel ervaring in zowel bedrijfsvoertuigen als elektrisch rijden, zoals ALD Automotive, op al die vragen een antwoord bieden. Seth Asselman, Senior Lease Consultant Vans bij ALD Automotive legt uit.

Hoe verloopt de transitie naar elektrische bestelwagens bij de klanten van ALD Automotive?
Seth Asselman: De doorbraak van de elektrische lichte bedrijfsvoertuigen is vandaag misschien nog geen feit, in tegenstelling tot bij de personenwagens, maar we zien wel een duidelijke kentering. Terwijl we in 2021 zo’n 200 bestellingen voor elektrische bedrijfsvoertuigen noteerden, waren dat er in het afgelopen jaar een duizendtal, ongeveer een kwart van alle LCV-bestellingen bij ALD Automotive. Maar we krijgen natuurlijk ook veel vragen.

Wat houdt een bedrijf vandaag nog tegen om de stap naar elektrische bestelwagens te zetten?
Seth Asselman: Daar zijn verschillende redenen voor, zoals een hogere aankoopprijs en voorlopig een gebrek aan fiscale incentives. Daartegenover staat wel een lagere onderhoudskost en verwachte veranderingen op wettelijk en fiscaal vlak in de toekomst. Daarnaast is de kennis over het aanbod nog beperkt bij klanten, terwijl op het Salon heel wat nieuwigheden te zien waren, denk maar aan de elektrische versie van de populaire Ford Tansit Custom en de Maxus T90 EV, de eerste elektrische pick up in Europa. Bovendien denken mensen nog altijd dat het rijbereik van een elektrische bestelwagen te beperkt is, maar dat is in veel gevallen niet zo.

Met welke initiatieven wil ALD Automotive de transitie ondersteunen?
Seth Asselman: We gaan vanuit onze expertise vooral adviseren. ALD is één van de weinige leasemaatschappijen met een gespecialiseerd LCV-departement dat zich enkel en alleen bezighoudt met lichte bedrijfsvoertuigen. Zowel op nationaal niveau als internationaal beschikken we dan ook over een rijke ervaring. Daarnaast hebben we ons Business Intelligence & Consulting-departement, waar ik sinds vorig jaar deel van uitmaak, met een uitgebreide expertise rond alle aspecten van elektrisch rijden en een duidelijke toekomstvisie. Dat zorgt ervoor dat we gepersonaliseerd en stevig onderbouwd advies kunnen geven rond welke voertuigen kunnen passen in een vlootstrategie, wat de TCO is, de fiscale impact enzovoort.

Hoe ziet ALD Automotive die evolutie in de toekomst?
Seth Asselman: Ik denk dat het duidelijk is dat de toekomst elektrisch is. Er zijn Europese regels die dat bewerkstelligen, lokale wetten zoals lage emissiezones en een verbod op verbrandingsmotoren in grote steden, en ook constructeurs zullen hoe langer hoe minder bestelwagens met verbrandingsmotoren gaan aanbieden. Gezien de vaak langere gebruiksduur van bestelwagens is het dus belangrijk om daar vandaag al op in te spelen, en met het juiste advies is dat ook perfect mogelijk. Het is dus belangrijk dat je je laat bijstaan door een leasingpartner die de nodige expertise in huis heeft, zoals ALD Automotive.


ALD Automotive
ALD Automotive is met een aanwezigheid in 43 landen een belangrijke speler op de leasemarkt en in België de referentie op het vlak van operationele leasing en vlootbeheer. Het gespecialiseerde VAN Lease departement van ALD Automotive biedt een innovatieve kijk op bestelwagenleasing, vlootbeheer, oplaadmogelijkheden en consultancy op maat.


Meer op www.aldautomotive.be

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo