Avelgem Container Terminal gaat over in Waalse handen

Twee Waalse bedrijven (Novandi en de groep Dufour) hebben alle aandelen overgenomen van de holding die de containerterminal van Avelgem in West-Vlaanderen controleert. Vincent Brassinne, directeur van Novandi, bevestigt de door onze collega’s van Flows gepubliceerde informatie.

“We hebben voor dit project een 50/50 partnerschap met de groep Dufour”, legt Vincent Brassinne uit. “We hebben met zijn tweeën alle aandelen overgenomen van de holding die de operationele activiteiten in Avelgem controleert, namelijk de terminal zelf en een klein transportbedrijf, One Way Trucking, dat met een tiental vrachtwagens containers ophaalt en aflevert in de regio.”

Voor Novandi maakt deze overname deel uit van een breder groeiplan, zoals Brassinne uitlegt: “We zijn zeer actief op de as Luik-Antwerpen en in Charleroi, maar we wilden de driehoek sluiten door ons op de Schelde te vestigen. De Avelgem Container Terminal doet het goed en groeit, met 30.000 TEU verkeer per jaar naar Antwerpen, maar vooral naar Rotterdam, aangezien een van de vroegere aandeelhouders een Nederlands bedrijf was.”

De West-Vlaamse terminal heeft nog enig ontwikkelingspotentieel, maar stuit binnenkort op een gebrek aan beschikbare ruimte. “Onze nieuwe partner Dufour heeft een nieuwe kade in de haven van Pecq, net over de taalgrens, en we overwegen beide terminals samen te gebruiken. Pecq beschikt nog niet over de nodige infrastructuur voor de behandeling van containers, en ons doel is dit binnen de komende vijf jaar te realiseren”, legt Vincent Brassinne uit. Op langere termijn hopen Novandi en Dufour uiteraard nieuwe stromen op te vangen die ontstaan door de opening van de Seine-Noordverbinding, die het Scheldebekken zal verbinden met het Seinebekken en dus met de regio Parijs.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo