België moet 15 waterstofstations installeren

Als het eerder deze week tussen het Europees Parlement en de Raad bereikte compromis definitief door alle partijen wordt bekrachtigd, zal België zich ertoe moeten verbinden tegen 2030 15 waterstoftankstations te installeren of te laten installeren.

De nieuwe AFIR-verordening vereist dat elke lidstaat een bepaald aantal laadstations voor elektrische vrachtwagens en waterstoftankstations installeert. Officieel zijn er geen numerieke doelstellingen per land beschikbaar, maar er is informatie uitgelekt over het aantal waterstofstations. Voor België is de doelstelling 15 (tegenover 27 in Nederland bijvoorbeeld). Vier van deze stations moeten langs belangrijke verkeerswegen worden geïnstalleerd en de andere elf in de buurt van grote stadscentra.

België heeft nu vier jaar om zijn invoeringsplan bij de Commissie in te dienen en nog eens drie jaar om de stations te laten bouwen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo