Bleckmann bouwt nog eens 60.000 m2 in België bij

Logistieke dienstverlener Bleckmann is momenteel bezig met drie uitbreidingsprojecten in België. In Grobbendonk, Kruisem en Herentals wordt er voor 60.000 m2 aan nieuwe opslagcapaciteiten gebouwd.

De grootste logistieke campus van Bleckmann  bevindt zich aan het Albertkanaal in Grobbendonk. Aan de reeds bestaande 100.000 m2 magazijnen heeft Bleckmann een bijkomende unit van 20.000 m2 toegevoegd. De bestaande grondoppervlakte werd eveneens met mezzanines uitgerust. Zoals Mark van Onna (General Manager Real Estate bij Bleckmann) uitlegt wordt er in Grobbendonk ook getest met robots: “Grobbendonk is een technologische pionier binnen onze groep. We implementeren er innovaties in het dagelijkse fulfilment. Vervolgens rollen we succesvolle projecten uit naar de andere klanten en sites.”

In Herentals werd voor een nieuwe klant een nieuw dedicated fulfilment centrum van 8.500 m2 geopend. “Op een vlotte manier én in zeer korte termijn heeft Bleckmann de e-commerce fulfilment van een andere dienstverlener overgenomen om de behoeftes van de klant na te komen”, merkt Reinardt van Oel, Chief Operations Officer Belgium & UK bij Bleckmann, op.

In Belsele wordt ook een nieuw fulfilment centrum ingericht. “Cruciaal is dat we de schaarse grond optimaal benutten. Dit doen we door mezzanines en de meest optimale rackconstructies. Hierdoor breiden we onze vloeroppervlakte in de bestaande gebouwen veel meer uit dan de grondoppervlakte die we innemen”, voegt Reinardt van Oel toe. In Belsele wordt er op die manier een totale operationele capaciteit van 31.000 m2 vrijgemaakt.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo