Bridgestone digitaliseert staat van het wegennet

Na wagenparken richt Bridgestone Mobility Solutions zich met de nieuwe Bridgestone Road Conditions service op een nieuwe doelgroep: weginfrastructuurbeheerders, aan wie BMS dankzij de Webfleet fleet management oplossing een real-time analyse service biedt van de staat van het wegennet.

De basis van deze nieuwe dienst wordt gevormd door data die in realtime worden verzameld door verschillende sensoren aan boord van het voertuig, maar ook door beelden die worden vastgelegd door camera’s, zoals die welke (ongemerkt) door de verschillende rijhulpsystemen worden gebruikt. Deze twee soorten gegevens worden gebruikt om bijvoorbeeld een nieuwe kuil, een slecht geplaatste putdeksel of een onleesbaar verkeersbord te identificeren. Met behulp van het AI-algoritme kan de ernst van de onregelmatigheden op de weg worden bepaald, wat door de infrastructuurbeheerder kan worden gebruikt om de wegen sneller te herstellen en zelfs het preventieve onderhoud en de onderhoudsplanning van de wegeninfrastructuur te verbeteren.

“Deze geavanceerde data-oplossingen zullen een fundamentele rol spelen in de digitale transformatie van toekomstige mobiliteit, wat de ontwikkeling van smart cities en mobility-as-a-service providers alsook van verbonden en autonome voertuigen bevordert. Conform de Bridgestone E8 Commitment draagt ons nieuwe portfolio van data-oplossingen bij aan een duurzamere en veiligere toekomst van mobiliteit”, aldus Raghunath Banerjee, VP Data Solutions, Bridgestone Mobility Solutions. Bridgestone Road Conditions is momenteel beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Polen, Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Lees alles over Webfleet Solutions

Webfleet Solutions

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo