Coca-Cola neemt 3 elektrische Renault Trucks in gebruik in Luxemburg

Na België opent Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) een nieuw tijdperk van CO2-vrije leveringen in Luxemburg. Van de ongeveer vijftien vrachtwagens die het bedrijf in het land gebruikt, zijn er nu drie van Renault Trucks E-Tech D en D Wide.

“De meeste van onze leveringen zijn zeer lokaal, naar supermarkten en bedrijven in de buurt van onze vestigingen, met routes van gemiddeld 150 km per dag vanaf de vestiging in Howald”, legt An Vermeulen (Country Director Luxemburg) uit. De elektrische vrachtwagens van Renault Trucks zullen ongeveer 80% van de huidige leveringsroutes kunnen afleggen. Voor elke vrachtwagen wordt ter plaatse een oplaadpunt voorzien, zodat de batterij ’s nachts volledig kan worden opgeladen. Deze oplaadpunten worden uitsluitend gevoed door 100% groene energie.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Xwift (Samen Sterk) – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Xwift werd opgericht in 2007 en is vandaag een van de sterkst groeiende transportbedrijven van België. Oprichter Pieter Denys en zijn medewerkers verdienden hun sporen in het nationaal en internationaal sneltransport, “just in time” alsook dedicated en gepersonaliseerd vervoer, maar de laatste jaren zet het bedrijf ook in op diversificatie. Overnames van Demolans Logistics, Transport […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo