DB Schenker ontvangt eerste Volta Zero

Het management van DB Schenker werd door Volta Trucks uitgenodigd voor een bezoek aan de fabriek waar de jonge fabrikant zijn elektrische Zero-trucks bouwt. Cyrille Bonjean, Head of Land Transport bij DB Schenker Europe, nam de sleutels in ontvangst van de eerste van een reeks van 150 voertuigen die het Duitse logistieke bedrijf heeft besteld. Dit voertuig maakt deel uit van de preproductiebatch die in verschillende vloten onder reële vervoersomstandigheden in gebruik zal worden genomen. In september 2022 hadden DB Schenker en Volta Trucks al een zogenaamd ‘validatie’-prototype getest in Parijs, maar deze test vond plaats zonder goederen aan boord. Deze keer zal de Volta Zero onder echte bedrijfsomstandigheden worden getest. DB Schenker heeft 150 Zero’s besteld, die geleidelijk in 18 Europese steden (maar in eerste instantie niet in België) in gebruik zullen worden genomen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo