Edco opent filiaal in Oost-Vlaanderen

HR-specialist Edco breidt uit in Drongen. Het bedrijf met een eigen uitzendbedrijf, opleidingscentrum en rijschool wil zo een dekking geven voor heel Vlaanderen.

Edco bestrijkt vanuit zijn historische locatie in Genk al het oostelijke deel van het Vlaamse Gewest, maar gelooft dat het nog meer groeipotentieel heeft. “Door de sterke instroom van kandidaten uit Oost- en West-Vlaanderen was het voor de hand liggend om ons gebied uit te breiden. Ook de transportbedrijven in Oost- en West-Vlaanderen zitten al langer met de handen in het haar om hun chauffeurstekorten op te vullen. Hier willen we een antwoord op bieden en een vaste partner worden in het verlengde van hun HR-beleid”, zegt Laurens Baetens (Account Manager van Edco Jobs). “Vrachtwagenchauffeurs in spé kunnen dezelfde kwaliteit en snelheid verwachten die we in Limburg bieden. Het sneltraject duurt amper 7-12 weken van rijbewijs B naar CE. Het succes zit er in om de kandidaten te begeleiden en centraal te plaatsen. Ze kiezen zélf het soort transport en kunnen na de opleiding doen wat ze écht willen doen. Vervolgens brengt Edco de kandidaten in contact met de betere transportbedrijven.“

Edco leidde in 2022 meer dan 120 vrachtwagenchauffeurs op via hun sneltraject, en volgens Baetens blijft liefst 82% van de nieuwe chauffeurs langer dan twee jaar werken bij hun eerste werkgever.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo