Een waterstoftrekker komt aan bij DB Schenker in Eupen

DB Schenker heeft zijn eerste Hyzon-brandstofceltrekker in gebruik genomen. Hij zal door de vestiging in Keulen worden ingezet op een dagelijkse dienst tussen Keulen en Eupen. Volgens de onderneming is dit het eerste 40-tons brandstofcelvoertuig dat in Duitsland regelmatig wordt ingezet.

Er is voor Keulen gekozen omdat de tankinfrastructuur in deze regio al goed ontwikkeld is. De vrachtwagen wordt gefinancierd via een pay-per-use contract dat wordt aangeboden door het bedrijf Hylane. De twee bedrijven werken al meer dan twee jaar samen, zodat Hylane ook de rij- en gebruiksgegevens van het voertuig kan analyseren om zijn verhuurmodellen te verbeteren.

De Hyzon-trekker heeft een bereik van ongeveer 400 kilometer en een tanktijd van ongeveer 15 minuten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo