Eumos reikt ‘ladingzekeringawards’ uit

De European Safe Logistics Association (Eumos), die het veilig vastzetten van lading in het vervoer bevordert, hield vorige week haar jaarlijkse internationale conferentie onder voorzitterschap van Angel David Hernández (voorzitter) en Geert Frans (vice-voorzitter). Het werk van verschillende specialisten, waaronder een Belg, werd onder de aandacht gebracht.

Sinds 2013 bundelen wetenschappers en deskundigen uit heel Europa hun expertise om ladingzekering te standaardiseren en de veiligheid van mensen te garanderen. Vandaag telt Eumos ongeveer 120 leden uit de academische wereld, het onderwijs, de industrie en het experiment. Angel Hernandez, voorzitter van Eumos, is trots op de groei van het aantal leden en de opgebouwde reputatie: “We hebben een lange weg afgelegd om de sectoren die betrokken zijn bij logistieke veiligheid te organiseren en we delen de visie dat er meer harmonisatie van de regels in Europa nodig is. Natuurkunde is natuurkunde en de manier waarop een lading reageert op onverwachte bewegingen verandert niet aan de grens.”

Kurt Garrez, de nationale coördinator inzake ladingzekering van de federale verkeerspolitie, ontving een prijs voor zijn toegewijde werk bij de handhaving van de regels op de weg. De Nederlandse specialist René van Glabbeek ontving de Eumos award voor zijn pionierswerk op het gebied van het handmatig verpakken van onregelmatige ladingen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo