Kögel lanceert lichtgewicht oplegger voor intermodaal transport

De Lightplus Rail is een nieuwe oplegger ontwikkeld door Kögel voor intermodaal transport met als hoofddoel het verminderen van het gewicht. Het resultaat is een besparing van 300 kg ten opzichte van het klassieke Cargo Rail.

De ingenieurs van Kögel zijn niet begonnen met een Cargo Rail, maar met een lichtgewicht model uit de Light-serie, waarvan zij het gehele chassisontwerp hebben overgenomen. Het resultaat is een oplegger die geschikt is voor intermodaal vervoer (en daarom versterkt is op de aangrijpingspunten), maar met een leeggewicht van 6060 kg, wat 300 kg minder is dan de Cargo Rail. Dit is de basisversie, maar het is nog steeds mogelijk om dood gewicht te besparen door te kiezen voor enkele extra lichtgewicht componenten. In dat geval wordt het leeggewicht verlaagd tot 5750 kg.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo