De Belgische markt blijft zich herstellen

Terwijl de knelpunten op productieniveau geleidelijk worden weggewerkt, blijft de Belgische vrachtwagenmarkt zich herstellen van een lange periode van droogte. In februari bleef het aantal inschrijvingen stijgen.

Er is slechts één voertuigcategorie waar de inschrijvingen dalen: bakwagens van meer dan 16 ton, die meestal van een speciale carrosserie of uitrusting moeten worden voorzien. Voor het overige stijgen alle segmenten van de markt en dat is niet meer dan logisch aangezien de orderboeken propvol waren. In twee maanden tijd steeg het aantal inschrijvingen van trekkers met 26,7% en het aantal inschrijvingen van bakwagens tot 16 ton met 18,6%. Voor deze laatste waren de cijfers in de eerste twee maanden van 2022 echter bijzonder laag.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo