Limburgse logistieke campus komt dichterbij

Het is al zes jaar geleden dat POM Limburg de oprichting aankondigde van een logistieke campus op een deel van het voormalige Ford Genk-terrein. De aankoop van de grond is nu afgerond en de aanbestedingsprocedure loopt.

De aankondiging werd gisteren gedaan door gedeputeerde Tom Vandeput bij de lancering van het Fast Track 3.0 project: het laatste stuk grond op het voormalige Ford-terrein in Genk is verkocht aan POM Limburg (voor 80%) en de stad Genk voor de resterende 20%. Op 4,5 hectare zullen POM Limburg en haar partners nu een campus bouwen die volledig gewijd is aan de logistieke sector, naar het voorbeeld van wat reeds gerealiseerd werd in Hasselt met de Corda Campus, in Waterschei met het Thor Park of in St Truiden met het Droneport. “Het concept zal hetzelfde zijn”, legt Tom Vandeput uit, “het samenbrengen van bedrijven en kennisinstellingen om duurzame banen te creëren in de logistiek, een sector die bijzonder belangrijk is voor de provincie Limburg, waar deze goed is voor 6% van de welvaart.”

Het project omvat een demonstratiecentrum en een incubator voor bedrijven, alsmede diverse industriële en administratieve ondersteunende diensten voor bedrijven. Het hele project wordt nu aanbesteed, want zoals Johan Boonen, hoofd logistiek van de POM Limburg, ons vertelde, is de instelling niet van plan de bouwheer te zijn. Volgens Tom Vandeput is het de bedoeling dat de campus voor het einde van de provinciale legislatuur operationeel is.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo