Luc Dauwen kreeg Scania 770 S als verjaardagscadeau

De vader van Jef Dauwen is gek van vrachtwagens en ook de vaste chauffeur in het bedrijf van zijn zoon, Jeda-Fence. Toen Luc Dauwen 60 werd, was het dan ook niet lang zoeken naar het perfecte verjaardagscadeau: een Scania 770 S!

 

Jeda-Fence uit Laakdal is al vijftien jaar lang gespecialiseerd in het maken en plaatsen van hekken en poorten op maat. Naast een vloot met bestelwagens voor de plaatsingsploegen heeft het bedrijf ook een vrachtwagen in dienst. “Die dient niet enkel om het materiaal te leveren, maar is meteen ook het uithangbord van de zaak,” zegt oprichter Jef Dauwen. “Daarom gaan we ook altijd voor bijzondere modellen, zoals onze nieuwe Scania 770 S. En deze is extra speciaal, want we bestelden hem als cadeau voor de zestigste verjaardag van mijn vader!”

“Daar hij stilaan uitkijkt naar zijn pensioen, zeggen we wel eens tegen elkaar dat onze nieuwe vrachtwagen zijn allerlaatste wordt. Het moest en zou dus iets speciaals worden. Niet dat het een verrassing werd, want mij vader was bij elke van het bestelproces betrokken,” zegt Jef Dauwen. Luc is bijzonder blij met het resultaat. “Mijn Scania 770 S is zalig om mee te rijden! Er zit ook letterlijk alles op en aan: elke mogelijke optie, een interieur dat volledig op maat gemaakt is en volledig luchtgeveerd rondom. Dat laatste zorgt niet alleen voor een topcomfort maar het is ook nuttig, bijvoorbeeld wanneer we moeten leveren op een werf met wat moeilijker terrein. Dan gaat hij gewoon in zijn hoogste stand en geraak ik praktisch overal door. Ik kan me geen betere laatste vrachtwagen inbeelden dan deze.”

 

Flexibel inzetbaar

 

De Scania 770 S van Jeda-Fence is uitgerust met een kraan en een containerlaadsysteem. “Daardoor kunnen we hem flexibel inzetten. Laden en lossen met de kraan en afhankelijk van de opdracht kunnen we snel wisselen van opbouw via het containersysteem,” zegt Jef Dauwen. “Dat betekent natuurlijk ook dat de opbouw op zich al een redelijk hoog gewicht heeft, en daarom kozen we voor een vierasser met aangedreven lift-as en de sterkste V8. Hoewel we regelmatig ook een drie-assige aanhanger trekken, is 770 pk misschien wat overkill, maar zeg nu zelf: het geluid van die V8, het koppel en de uitstraling… zalig toch,” lacht Jef. “We zijn geen echte transportfirma en het verbruik is misschien niet onze eerste prioriteit, maar toch springt de V8 ondanks zijn enorme vermogen zuinig om met diesel.”

 

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo