MAN opent nieuwe ‘Traton’ motorenfabriek

Zoals eerder aangekondigd, zal MAN de nieuwe 13-liter motoren voor zowel MAN- als Scania-trucks produceren. De productiehal voor de nieuwe motor van de Traton Group is zojuist geopend in Neurenberg, op een locatie waar MAN ook zijn eigen batterijen voor elektrische vrachtwagens zal produceren.

De fabriek vertegenwoordigt een investering van 170 miljoen euro en beslaat 23.000 m2. Ze zal werk bieden aan meer dan 160 mensen die vanaf 2024 in drie ploegen zullen werken. De nieuwe 13-liter motor (die de huidige D26 zal vervangen) is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de teams van Scania, en de ingenieurs beloven een verdere verlaging van het brandstofverbruik. “Deze gezamenlijke motor moet de laatste verbrandingsmotor zijn die we vanaf een blanco vel papier ontwikkelen”, legt Christian Levin, voorzitter van de Traton-directie, uit.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo