Mervielde werkt aan duurzaamheidsplan

Transport Mervielde heeft in Sustacon een partner gevonden die haar zal helpen haar milieu-impact te verminderen. Het gaat om een meerjarenproject dat elk jaar opnieuw zal worden geëvalueerd.

“We kunnen niet ontkennen dat de transportsector een belangrijke bijdrage levert aan de uitstoot van broeikasgassen. Sommige emissies zijn onvermijdelijk, maa dat betekent niet dat ons bedrijf niet richting koolstofneutraliteit kan werken in de toekomst. Daarom willen ook wij onze verantwoordelijkheid nemen om onze impact op het milieu te neutraliseren. De samenwerking met Sustacon, die hier een ervaren partner in is, past dan ook in onze People-Planet-Profit’ strategie waar deze drie pijlers elkaar dienen te versterken”, zegt Patrick Mervielde, zaakvoerder van Mervielde.

Concreet zal Sustacon Mervielde helpen bij het meten van de milieu-impact (niet alleen op het gebied van CO2-uitstoot). Een projectteam zal vervolgens een strategie bepalen om deze impact te verminderen en de acties die uit deze strategie voortvloeien zullen jaarlijks opnieuw worden geëvalueerd. “Het is nog te vroeg om te zeggen wat we concreet gaan doen”, legt Patrick Mervielde uit. “In eerste instantie gaat het erom onze impact te meten. Pas daarna zullen we kunnen aankondigen welke acties we zullen ondernemen.

Mervielde heeft echter niet gewacht op dit partnerschap met Sustacon om op koers te blijven. Verschillende voertuigen in het wagenpark rijden al op alternatieve brandstoffen zoals B30 en B100 en ook HVO wordt overwogen. De logische voortzetting van deze eerste acties zou moeten bestaan uit emissievrije voertuigen, maar dit soort beslissingen zal worden genomen in het kader van het nieuwe duurzaamheidsplan.

Dit initiatief wordt toegejuicht door Hans Verboven (CEO Sustacon en professor Sustainability Universiteit Antwerpen): Transport Mervielde is voor mij een heel mooi voorbeeld hoe transportbedrijven uit eigen beweging en op eigen kracht hun verantwoordelijkheid opnemen om hun CO2-voetafdruk te verminderen. Dit door gerichte procesverbeteringen en investeringen, maar ook door te pionieren op vlak van nieuwe technologieën en alternatieve brandstoffen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo