Mont Blanc-tunnel zal voor drie maanden sluiten

De exploitant ATMB heeft groot onderhoud aangekondigd aan de Mont Blanc-tunnel. Dit belangrijke kruispunt tussen Frankrijk en Italië wordt gesloten van 4 september tot 18 december 2023, en voor 2024 is nog een lange sluiting aangekondigd.

Na 60 jaar exploitatie is de tunnel toe aan een grote renovatie, en de twee werken in 2023/2024 zijn bedoeld om de totale renovatie van het gewelf voor te bereiden. Met de werkzaamheden van dit jaar (tussen 4 september en 18 december) wordt 600 meter van het gewelf gerenoveerd, oftewel… 1% van de totale lengte van de tunnel. Dit betekent dat de komende jaren een opeenvolging van andere werken zal plaatsvinden.

ATMB en zijn Italiaanse tegenhanger SITMB zullen dit jaar namelijk een eerste testfase uitvoeren om de beste exploitatiewijze voor de toekomst te bepalen. Het toekomstige renovatieprogramma zal pas in 2023 en 2024 worden vastgesteld op basis van de verkregen resultaten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo