Na Limburg mikt Heylen Warehouses op Wallonië

Logistiek vastgoedspecialist Heylen Warehouses staat op het punt enkele grootschalige projecten langs de E313 in Grobbendonk, Laakdal en Ham (foto) af te ronden. Het bedrijf heeft ook projecten in Wallonië.

In Laakdal heeft Heylen Warehouses een warehouse van 32.000 m2 (genaamd Europe Inland Logistics 21) verdeeld over twee units (15.393 m2 en 16.340 m2). Deze units worden in mei opgeleverd. Niet ver daar vandaan, in Ham op dezelfde as, ligt een ander project van Heylen Warehouses: Europe Inland Logistic Campus 21. Fase 1 is bijna klaar en wordt eind september opgeleverd. Het beslaat een opslagruimte van 45.000 m2. Fase 2 wordt naar verwachting een jaar later opgeleverd. De totale opslagoppervlakte zal dan ongeveer 100.000 m2 bedragen.

Jonas De Lannoy, Business Development Manager, legt uit: “De gebouwen in Laakdal voldoen aan alle eisen op het gebied van duurzaamheid, met zonnepanelen, energiebesparende systemen, materialen die geselecteerd zijn op hun duurzaamheid en kwaliteit, enz. Dit is tegenwoordig heel belangrijk voor logistieke dienstverleners. Veel bedrijven hebben trouwens belangstelling getoond voor de Laakdal-site en 50% van het gebouw in fase 1 in Ham is al verhuurd.”

Danaë Stove, eveneens Business Development Manager, vult aan: “De twee sites liggen zeer dicht bij elkaar, langs de E313 en het Albertkanaal. Ze maken dus multimodaliteit mogelijk. Ook de containerterminal van BCTN in Meerhout, de grootste in Vlaanderen, ligt vlakbij. De ligging van de twee terreinen komt dus tegemoet aan de multimodale behoeften van moderne logistieke dienstverleners. Een ander bijzonder kenmerk van de gebouwen is hun hoogte. Met een nuttige hoogte van 13,70 m bieden de magazijnen meer opslagcapaciteit dan de meeste magazijnen, die slechts 12,2 m hoog zijn. Danaë Stove: “Voor de volledigheid moet u ook weten dat vanaf 1 april een warehouse van 22.000 m2 voor Van Moer Logistics operationeel is. Dat ligt ook op dezelfde as, vlakbij de DLCT (Dennie Lockefeer Container Terminal, beheerd door Van Moer Logistics). Al deze projecten tonen aan dat het nog steeds mogelijk is om interessante locaties te vinden in Vlaanderen. Interessant geografisch en voor de mogelijkheden die ze bieden.

Er zij ook op gewezen dat Heylen Warehouses een aantal belangrijke projecten zal ontwikkelen in Wallonië. In het bijzonder in Péruwelz in Henegouwen, vlakbij de Franse grens. Jonas De Lannoy: “Voor Heylen Warehouses is dit een primeur, een nieuwe business waarin we heel sterk geloven. Het potentieel is groot in Wallonië, evenals de beschikbaarheid van grond. Het proces staat in Wallonië nog in de kinderschoenen, maar de site van Péruwelz zou eind 2024, begin 2025 klaar moeten zijn. Het zal een oppervlakte van 110.000 m2 beslaan voor een investering van 100 miljoen euro.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo