Port of Antwerp-Bruges opent vrachtwagenparking op Linkeroever

Vanaf vrijdagmiddag biedt de nieuwe vrachtwagenparking Ketenis 280 gratis parkeerplaatsen. Op de parking komen in de nabije toekomst ook snelladers voor elektrische vrachtwagens.

De parking is omheind, verlicht en voorzien van camerabewaking, wifi en sanitair. Snacks en dranken zijn verkrijgbaar in automaten. “Het comfort en de veiligheid van de chauffeurs zijn een belangrijke bekommernis van Port of Antwerp-Bruges. Daarnaast willen we hinder door geparkeerde vrachtwagens in de omgeving van de haven vermijden”, aldus Annick De Ridder, havenschepen van de Stad Antwerpen en voorzitter van de raad van bestuur van Port of Antwerp-Bruges.Door het feit dat parking Ketenis dicht bij de huidige en toekomstige containerterminals op de linkerscheldeoever ligt geeft dit de mogelijkheid om de parking in de toekomst overdag in te zetten als wachtparking voor vrachtwagens die te vroeg zijn voor hun afspraak op de terminal.

Deze investering van 10 miljoen euro door de havenautoriteit zal echter de vorm aannemen van een PPS. Port of Antwerp-Bruges is intussen bezig om parkings Ketenis en Goordijk in concessie te geven. De concessionaris zal de parking uitbaten en zorgen voor snelladers (300kW) voor elektrische vrachtwagens: minstens tien op Ketenis en minstens vijf op Goordijk. In de ondergrond is de voorbereiding voorzien voor laadinfrastructuur. “Het is onze bedoeling om de parkings gratis te houden, ook als ze in concessie gegeven worden”, verduidelijkt Gert Ickx (corporate communication advisor van PAB).

De bedoeling van Port of Antwerp-Bruges is om op termijn een groene corridor te laten ontstaan tussen Antwerpen en Zeebrugge. In de achterhaven van Zeebrugge zijn intussen voorbereidende werken gestart voor een nieuwe vrachtwagenparking met snelladers voor elektrische vrachtwagens.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo