Quantron levert uniek elektrisch voertuig aan Rhenus Home Delivery

Quantron, de Duitse specialist in duurzame mobiliteit, heeft een uniek elektrisch voertuig geleverd aan Rhenus Home Delivery. Het is ontwikkeld in samenwerking met B. Göbel & Sohn en is bedoeld voor transport in stadscentra en last mile deliveries.

Het door Quantron geleverde voertuig is een QLI BEV 7-115 van 7,2 ton. Het is gebaseerd op de Iveco Daily en is uitgerust met een speciale inrichting om snel laden en lossen mogelijk te maken. Concreet heeft B. Göbel & Sohn op het chassis een elektrohydraulisch hefplatform gemonteerd, waarmee een wissellaadbak kan worden opgepakt en neergezet.

Rhenus Home Delivery is een specialist voor tweemansleveringen van zware goederen over de laatste kilometer. Het bedrijf was op zoek naar partners die een zero-emissie voertuig konden leveren die paste in zijn micro-depot concept. De microdepots van Rhenus Home Delivery dienen als tijdelijke magazijnen in stadscentra. Vanuit het lokale leveringsdepot worden de wissellaadbakken gegroepeerd en ’s nachts naar het microdepot vervoerd om het aantal individuele ritten te verminderen en de ochtendspits te vermijden. De Quantron-truck haalt dan de wissellaadbak op en levert de goederen in de stad af bij de eindklant. Quantron zal zeven van dergelijke voertuigen aan Rhenus Home Delivery leveren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo