Renault Trucks heeft 15% meer vrachtwagens gefactureerd in 2022

Renault Trucks heeft zijn commerciële resultaten voor het jaar 2022 bekendgemaakt. In Europa zijn de verkoopcijfers gestegen, evenals het marktaandeel van de Franse fabrikant.

Renault Trucks sloot 2022 af met 58.967 gefactureerde voertuigen, wat neerkomt op een stijging van 15%. In Europa steeg zijn marktaandeel boven 16 ton met 0,6 punten tot 9,4%. Renault Trucks is ook blij met een marktaandeel van 24,2% in het segment van de elektrische vrachtwagens en met de verkoop van 268 elektrische bestelwagens van het type E-Tech Master. In België heeft Renault Trucks (dankzij de bestelling van Coca-Cola) zelfs een marktaandeel van 68% voor elektrische middelzware vrachtwagens.

In 2023 gaan de elektrische E-Tech T voor regionale distributie en de E-Tech C voor bouwtoepassingen in de stad in productie. Renault Trucks zal dus over het breedste gamma elektrische oplossingen op de markt beschikken, te beginnen met de Kleuster cargobikes voor de last-mile distributie, en de markt dekken van 650 kg tot 44 ton.

Ook moet worden opgemerkt dat de activiteit van de Used Trucks Factory in Bourg-en-Bresse, waar Renault Trucks een tweede leven geeft aan gebruikte vrachtwagens, in 2022 minder goed heeft gepresteerd, met slechts 132 voertuigen die van A tot Z zijn gereviseerd. Volgens de fabrikant is dit te wijten aan het feit dat transporteurs hun vrachtwagens langer aanhouden vanwege de lange leveringstermijnen van nieuwe voertuigen.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Renault Trucks Europese E-Tech Tour – Transport & VAN.TV 66 (Kanaal Z)

Het volledige elektrische gamma bij mekaar krijgen op één plaats, op één dag… Gemakkelijk is het niet! En toch slaagt Renault Trucks erin om hier vandaag om heel wat journalisten, klanten én prospecten te laten testrijden. De blikvangers van dit Renault Trucks event zijn ongetwijfeld deze C en T uit het E-tech gamma. Deze wagens […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo