Safety Battle was groot succes

Op 9 maart was het zover, de eerste ‘Safety Battle’. A-SAFE, VDAB, Hilaire Van der Haeghe, Sioen, Febelsafe en Transportmedia starten dit initiatief om de mensen achter het beroep uitdrukkelijk in de bloemetjes te zetten, om te focussen op het belang van een veilige werkomgeving.  Het evenement vond plaats te Rekkem, in het opleidingscentrum van de VDAB.

Heftruckchauffeurs hebben een stressvolle baan. Ze moeten dagelijkse deadlines halen in hectische omgevingen. Liantis constateerde in 2022 meer dan 1.500 ongevallen. Om die reden willen de partners extra aandacht vragen voor veiligheid binnen de sector. Met meer dan 2.000 openstaande vacatures, is er dus een grote behoefte aan bekwame heftruckchauffeurs in ons land.

Het is een fantastische baan die impact heeft op elke consument. Elk product dat over de toonbank gaat, is uiteindelijk vervoerd met een heftruck, of het nu gaat om ruwe grondstoffen, halffabricaten of de nieuwste schoenen die je online hebt besteld. Goede afspraken in magazijnen en geluids- en lichtsignalen kunnen werknemers waarschuwen wanneer er gevaar dreigt en zo de veiligheid van de heftruckchauffeurs vergroten.

Omdat het werk van heftruckchauffeurs vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd, wil het team dit benadrukken dat dit helemaal niet het geval is. Het is een goed moment om stil te staan bij hoe we de veiligheid op de werkvloer kunnen verhogen, iets wat vaak wordt onderschat door de buitenwereld.”

“Het is een goed moment om stil te staan bij hoe we de veiligheid op de werkvloer kunnen verhogen, iets wat vaak wordt onderschat door de buitenwereld”, zegt Dries Aneca, sales manager bij  A-SAFE.  “Deze eerste editie is alvast geslaagd, waardoor we stilletjesaan reeds denken aan de volgende editie in Oost-Vlaanderen!”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo