Sibelga gaat voor verdere vergroening met de Ford E-Transit [Advertorial]

Sibelga, dat onder andere instaat voor het beheer van het Brusselse elektriciteits- en gasnet, heeft zijn eerste 20 exemplaren van de Ford E-Transit in ontvangst genomen. De E-Transit kwam bij het bedrijf als beste 100% elektrische grote bestelwagen uit een aanbestedingsprocedure die erop gericht is om het wagenpark van Sibelga en die van andere Brusselse openbare instellingen verder te vergroenen.

De Ford E-Transit biedt bedrijven die hun bestelwagenvloot willen vergroenen een uitstekend alternatief voor bestelwagens met een verbrandingsmotor. De eerste 100% elektrische bestelwagen van Ford Pro wist ook Sibelga te overtuigen. “Als verantwoorde onderneming maakte Sibelga een aantal jaren geleden werk van een globale denkoefening om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen, met name via een duurzamere mobiliteit. Sibelga beschikt immers over zo’n 400 bestelwagens die gebruikt worden voor interventies bij de Brusselse klanten. Momenteel hebben wij als openbaar nutsbedrijf het grootste aantal koolstofneutrale voertuigenpark in Brussel. Meer dan de helft van onze voertuigen rijdt nu al elektrisch of op CNG,” zegt Grégory Navet, Mobility, Fleet & Tools Manager bij Sibelga. En daar komen nu dus 20 exemplaren van de Ford E-Transit bij.

Objectief de beste

De beheerder van het Brusselse elektriciteits- en gasnet en de openbare straatverlichting in de 19 gemeenten van het gewest nam zijn eerste exemplaren van de Ford E-Transit in ontvangst bij het AB Automotive Customer & Delivery Center in Vilvoorde, niet ver van de site van Sibelga aan de Werkhuizenkaai in Brussel. “We kozen voor de Ford E-Transit op basis van een openbare aanbestedingsprocedure waarbij het model voldeed aan onze noden op het vlak van grote elektrische bestelwagens. We hebben al een aantal Ford Transit-modellen met verbrandingsmotor in het park, maar gezien onze strategie om de vloot zo duurzaam mogelijk te maken, opteren we nu voor de elektrische versie,” zegt Grégory Navet.

De E-Transit is de eerste 100% elektrische bestelwagen van Ford Pro. Met de bewezen kwaliteiten van de bijzonder populaire Transit 2T als basis biedt hij een emissievrije aandrijflijn met een vermogen van 135 kW (183 pk) of 198 kW (269 pk) in combinatie met een batterij met een capaciteit van 68 kWh, goed voor een WLTP-gehomologeerd rijbereik van 317 km. Daarnaast biedt hij een aantal aantal praktische functies, zoals ProPower Onboard aansluitpunt in de laadruimte, met een vermogen tot 2,3 kW om werktuigen van stroom te voorzien of op te laden, een primeur in het Europese LCV-segment.

Vergroening van het Brussels wagenpark

De aankoop van de 20 exemplaren van de Ford E-Transit past volgens Grégory Navet in een bredere strategie bij Sibelga. “We voeren een actief beleid om ons wagenpark te vergroenen. Alle voertuigen waarvoor er een ‘groen’ alternatief bestaat, zullen we de komende jaren geleidelijk vervangen, en dat nog vóór de deadline van 2025 die het Brussels Hoofdstedelijk Gewest oplegt.” Die keuze moet niet enkel de lokale uitstoot van het wagenpark beperken, uit berekeningen van Ford blijkt dat de E-Transit tot 40% lagere onderhoudskosten biedt in vergelijking met de Ford Transit met dieselmotor.

Sibelga vergroent niet enkel zijn eigen park, het staat ook in voor de plaatsing van openbare laadpalen in het gewest, zodat kopers van een elektrisch voertuig ook kunnen opladen. Daarnaast helpt het ook andere Brusselse openbare instellingen om hun park te vergroenen. “De MobiClick aankoopcentrale die Sibelga in 2020 opzette, begeleidt de openbare besturen bij het vergroenen van hun park, van de aankoop van het voertuig tot de exploitatie van de laadpalen,” aldus Grégory Navet. Dankzij de lastenboeken die Sibelga opstelt en de voertuigen die via openbare aanbestedingsprocedures gekozen worden, kunnen ook andere openbare instellingen voertuigen bestellen zonder veel bijkomende administratieve procedures. De keuze van Sibelga voor de Ford E-Transit zal dus ongetwijfeld navolging krijgen.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

Ford Ranger Wildtrak (voorstelling en testimonial Aceg) – BOUW.TV 25

De Ford Ranger, dat is eigenlijk een soort levende legende in de pick-up-wereld. We zijn vandaag op bezoek bij een bedrijf dat fan is van dit onverwoestbare werkpaard, maar eerst stel ik deze nieuwste generatie aan jullie voor! De vorige generatie van de Ranger was een monstersucces, met jarenlang een nummer 1-plaats in het segment […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo