Featured Video Play Icon

[VIDEO] Michel Engelbosch: “Internationale vrachten bijna niet meer voor ons weggelegd”

De loonindexatie laat zich voelen. Vanaf begin dit jaar is de index opgeslagen naar meer dan 10% omwille van de inflatie en de stijging van de energieprijzen. Michel Engelbosch, zaakvoerder van Vervoer Engelbosch uit Tienen, legt uit wat het effect daarvan is.

“De indexatie op de lonen is een zeer moeilijk geheel geweest,” vertelt Michel Engelbosch. “De meeste klanten zijn daar wel in gevolgd. Maar dat we die volledige indexatie hebben kunnen doorrekenen, dat is meestal niet het geval geweest.” Als gevolg daarvan merkt de Tiense transporteur dat internationale vervoersopdrachten onder grote druk komen te staan. Engelbosch: “Internationale vrachten zijn bijna niet meer voor ons weggelegd door het grote verschil in de lonen.”

Het transportbedrijf slaagt er wel in om productiviteitswinsten te boeken door een eigen magazijn te benutten. Het magazijn dat Vervoer Engelbosch uitbaat sinds 2020 biedt opslagruimte voor 5 klanten. “We kunnen wachttijden gaan wegwerken,” zegt Engelbosch. ”Je wint er alleen maar tijd mee, en geld.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo