Welke hr-uitdagingen liggen op de loer in de transport- en logistieksector? [Advertorial]

De transport- en logistieksector heeft over de jaren heen een groeiende tewerkstelling gehad. Zowel in goederenwegvervoer, logistieke havenbedrijven of logistieke centra. De sector wil (verder) groeien en heeft nog steeds de economische kansen om te groeien. Toch schuilt er een grote ‘maar’ in dit groeiverhaal … namelijk het personeelstekort dat een rem op de groei zet.

Acerta deed een bevraging bij een 130-tal Belgische bedrijven uit de sector. De grootste hr-uitdagingen in de sector zijn:

  • het aantrekken van de juiste medewerkers (79%) en van voldoende medewerkers (53%)
  • en het behouden van medewerkers (57%).

Welke oplossingen zijn er dan voor deze hr-uitdagingen? Om zoveel mogelijk mensen in de sector aan het werk te krijgen en te houden, zetten werkgevers best in op een holistisch hr-beleid dat niet alleen focust op instroom (rekrutering) en duurzame inzetbaarheid (retentie), maar ook op het uitbouwen van een aantrekkelijk werkgeversmerk.

Nieuwe rekruteringsstrategieën kennen geen grenzen. Letterlijk en figuurlijk. De transport- en logistieksector zet medewerkers aan het stuur om instroom te verzekeren, staat open voor samenwerkingen met andere bedrijven, maakt de jeugd warm voor een job in de sector … en gaat ook over de grenzen op zoek naar nieuwe medewerkers.

En ook de retentiestrategieën krijgen een make-over. Want hoewel de transport- en logistieksector al werk maakt van een aantrekkelijk loonpakket (86%), is loon op zich niet de heilige graal. Probeer medewerkers op een juiste en gezonde manier motiveren. Dit kan je bijvoorbeeld doen door in te zetten op hun behoefte aan autonomie, door hen te betrekken bij de organisatie en de collegialiteit te bevorderen en door ervoor te zorgen dat ze hun talenten kunnen inzetten en verder ontwikkelen binnen de organisatie.

In deze whitepaper vind je praktisch toepasbare oplossingen voor de meest prangende hr-uitdagingen waarmee bedrijven uit de transport- en logistieksector geconfronteerd worden. Gebruik deze inzichten, tips en adviezen om een strategisch en toekomstgericht hr-beleid uit te tekenen.

Ben jij op zoek naar een hr-partner met kennis van de transport en logistieksector? Die je helpt bij de uitdagingen vandaag of gewoon ontzorgt in personeels- en loonadministratie?

Kiezen voor Acerta loont echt. Ontdek waarom op omdathetloont.be of neem contact met ons op.

 


Download de whitepaper


lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo